Штампа

Упис 2020

 

КЛИКНИTЕ ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ О КОНКУРСУ У ДРУГОМ УПИСНОМ РОКУ ЗА 2020/2021. ГОДИНУ

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву Универзитета у Крагујевцу је високошколска установа која у континуитету ради од 1970. године. На факултету студира преко 500 студената на свим нивоима академских студија, од основних до докторских.

Можете да се упишете на један од три студијска програма:

  • Машинско инжењерство
  • Грађевинско инжењерство
  • Инжењерство заштите на раду

На студијском програму Машинско инжењерство, након друге године основних академских студија, можете бирати један од следећих модула:

  • М1 – Пројектовање у машиноградњи
  • М2 – Производно машинство
  • М3 – Аутоматско управљање, роботика и флуидна техника
  • М4 – Енергетика и заштита животне средине

У прву годину основних академских студија се може уписати лице које има средње образовање у четворогодишњем трајању. Кандидати полажу пријемни испит из математике. Право на рангирање ради уписа има кандидат који је положио пријемни испит, односно, остварио најмање 51 бод за упис у прву годину. Редослед се утврђује на основу збира бодова који носи општи успех постигнут у средњем образовању и резултата постигнутог на пријемном испиту.

Факултет располаже са 4.500 m2 простора, од чега се око 2.000 m2 односи на амфитеатре, учионице, лабораторије и библиотеку са читаоницом. У оквиру Факултета су и просторије студентског парламента и Студентски клуб. Факултет је опремљен најсавременијом информационом опремом и преко локалне оптичке инсталације повезан је на Академску мрежу Србије (АМРЕС).

У непосредној близини Факултета је Студентски дом са 160 места за студенте који су ван територије Краљева. Смештај је у трокреветним собама са купатилом. У оквиру дома је и ресторан, ТВ сала и читаоница. Свака соба има своје купатило и интернет прикључак преко Академске мреже Србије. Више информација о студентском дому можете погледати на страници Студентски дом.

За све информације може се користити:

  • телефон (036) 383 377, 383 378
  • контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Youtube                  Linkedin                  Twitter                  Facebook                  Instagram