Штампа

Посета градоначелника града Краљева

poset-gradonacelnik-1

Прошлог четвртка (2. фебруара 2017) наш Факултет је посетио градоначекник града Краљева др Предраг Терзић. Добродошлицу му је пожелео декан проф. др Миле Савковић са продеканима.

Декан је укратко упознао госта са историјатом Факултета и његовим прерастањем од одељења Машинског факултета из Београда до самосталне научно наставне институције у склопу Универзитета у Крагујевцу. Професор  др Миле Савковић је говорио и о тренутним активностима запослених на Факултету као и плановима даљег развоја.

Продекан за наставу је изнео податке о уписаним студентима и наставницима на два акредитована студијска програма и сва три нивоа студија на Машинском инжењерству. Говорио је о студентској организацији и њеном значају на град. Указано је да сви студенти прве године, чије је место пребивалишта ван Краљева, имају обезбеђен смештај у студентском дому. Продекан за научноистраживачки рад и међународну сарадњу се похвалио великим бројем научноистраживачких, међународних  и пројеката  директне сарадње са окружењем које реализују наставници и сарадници Факултета. Посебно је истакнуто да је наш Факултет једна од две институције на нивоу државе које су носиоци пројекта из програма "Хоризонт 2020" финансиран од стране Европске уније.

Посету Факултету градоначелник је употпунио обиласком лабораторија. Њихови представници су упознали првог човека нашег града са активностима и плановима за даљи развој.

На крају посете др Предраг Терзић је изразио задовољство посетом нашем Факултету. Сагласио се са представницима домаћина да је ово само први корак у даљем развоју сарадње града Краљева и нашег Факултета.

Youtube                  Linkedin                  Twitter                  Facebook                  Instagram