Штампа

РАДИОНИЦЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

S4

Крајем прошле и почетком ове године, на ФМГ Краљево су одржане радионице за ученике двеју краљевачких средњих школа: Електро-саобраћајне техничке школе „Никола Тесла" и Гимназије Краљево.

Штампа

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

FUL 7543

Овог уторка, 17.12.2019. године, у Краљеву је у организацији Школске управе града Краљева и Универзитета у Крагујевцу организован Фестивал науке. Циљ Фестивала била је промоција науке и презентација онога што факултети Универзитета у Крагујевцу нуде будућим студентима, сада ученицима завршних разреда средњих и основних школа из Краљева, Рашке и Врњачке Бање.

Штампа

Обука на Универзитету у Саутемптону

sautempton-3

У оквиру Erasmus+ пројекта “Јачање образовних капацитета кроз изградњу компетенција и сарадње у области инжењерства буке и вибрација” (акроним SENVIBE), представници пројектних партнера из Републике Србије учествовали су у студијској посети Универзитету у Саутхемптону (Уједињено Краљевство).

Штампа

Потписан уговор са компанијом Siemens Mobility

На Факултету за машинство и грађевинарство одржан је састанак руководства Факултета са делегацијом компаније „Siemens Mobility doo" – Cerovac, коју су представљали господа Милан Ракић и Christian Leodolter (Engineering Hub).

Штампа

Били су наши гости: ОШ "Вук Караџић"

PB260358

Гости ФМГ Краљево данас су били ученици и наставници ОШ „Вук Караџић", издвојеног одељења Берановац. Ученици седмог разреда, у пратњи наставника Марије Радосављевић и Боривоја Спасојевића били су учесници радионице „3Д моделирање и штампање" на којој су се упознали са основама рачунарског моделирања и израдом делова поступком 3Д штампе.

Youtube                  Linkedin                  Twitter                  Facebook                  Instagram